tânăr violat și ucis

Tânăr violat și ucis – Tribunalul Bacău a condamnat cinci tineri la pedepse cuprinse între 16 şi 23 de ani de închisoare pentru lipsire de libertate, viol şi omor calificat.

Decizia instanţei nu este definitivă şi a fost atacată la Curtea de Apel Bacău.

Pe data de 01.08.2020, Alexandru Cocu, Vlăduţ Mărăscu, Florin Mirel Trăistaru, Gelu Adrian Cocu şi Cătălin Păduraru au decis să se distreze la locuinţa unuia dintre ei și au consumat băuturi alcoolice. Au rugat un taximestrist să le cumpere băutură şi ţigări. Conform adevărul.ro, bărbatul a cumpărat produsele, dar l-a transportat cu maşina şi pe un tânăr de 27 de ani, din satul băcăuan Mileştii de Sus, care făcea autostopul.

Băiatul în vârstă de 27 de ani dorea să ajungă acasă, însă, cei 5 tineri l-au invitat să se alăture petrecerii. Invitat la dans și refuzând, victima a fost lovită cu palmele peste faţă.

„Din declaraţiile date de către inculpaţi rezultă că victima ar fi încercat să părăsească locuinţa de mai multe ori, dar a fost oprită de fiecare dată şi lovită ulterior de către inculpaţi”, spun anchetatorii.

Victima a încercat să fugă, dar a fost prins de către agresori. Tinerii au continuat să-l lovească pe băiat cu pumnii și picioarele. Apoi, a fost aruncat într-un șanț. Speriați de starea acestuia, cei cinci agresori l-au luat pe băiat și l-au dus acasă, unde Cătălin Păduraru l-a abuzat sexual.

Agresorii au observat că victima este pe moarte, dar nu au făcut nimic pentru a-l salva, hotrărând să nu sune la ambulanță de frica consecințelor. Victima a fost abandonată într-un lan de porumb, unde a și murit.

Conform Raportului de expertiză medico-legală, au fost 7 ore de bătăi și umilințe

„Moartea victimei a fost violentă, ea s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecinţa unui traumatism cranio facial cu hematom subdural, hemoragie subarahnoidiană, echimoze faciale.”

Conform adevărul.ro, „desfăşurarea evenimentelor s-a întins pe o perioadă de 7 ore, iar victima nu a fost permanent agresată, ci periodic, însă suferinţa acesteia a fost prelungită în mod inutil. Este foarte posibil ca la momentul aplicării primelor lovituri, niciunul dintre inculpaţi să nu fi avut intenţia de a ucide victima, însă pe măsură ce pe parcursul nopţii agresiunile asupra acesteia s-au înteţit, această conduită fiind dublată şi de tentativele eşuate ale acesteia de a scăpa, scenariul uciderii victimei a început să se contureze din ce în ce mai pronunţat, atitudinea inculpaţilor fiind una de indiferenţă, acceptând şi posibilitatea producerii acestui scenariu”, este concluzia judecătorilor.

sursă: adevărul.ro, observatorulph.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.