La data de 7 aprilie, pe raza judeţului Iaşi, au fost desfăşurate noi acţiuni pentru verificarea respectării măsurilor impuse în scopul limitării pandemiei de COVID 19.

În acest context, poliţiştii au verificat 62 de societăţi comerciale şi 393 de obiective şi locaţii de interes, fiind legitimate 1.340 de persoane. Ca urmare a abaterilor constatate în urma acestor controale, au fost aplicate, în total, 55 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 14.000 de lei, majoritatea pentru nepurtarea măştii de protecţie.

Poliţiştii şi celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu se vor afla în continuare la datorie pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile legale stabilite la nivel național pentru prevenirea și combaterea răspândirii îmbolnăvirilor provocate de virusul Sars- CoV-2.

Reamintim necesitatea respectării măsurile de protecție sanitară: spălarea sau dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea corectă a măștii de protecție, păstrarea distanțării fizice de alte persoane, evitarea locurilor aglomerate.

Totodată, solicităm tuturor cetățenilor să se informeze din surse sigure cu privire la noile reguli ce vor intra în vigoare și să dea dovadă de o conduită responsabilă”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție al județului Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.